Передплата 2024 «Добра кухня»

Організатор нападу на табір ромів у Львові отримував інструкції через соціальні мережі, — Геращенко

Також йому були обіцяні гроші

Організатор нападу на табір ромів, в результаті якого загинула одна людина і троє дістали поранення, отримував інструкції через соціальні мережі. Також йому обіцяли гроші за організацію подібних атак. Про це заявив народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко на телеканалі «112 Україна».

«Мета стояла саме вбити, покалічити, а не просто полякати. На сьогодні я можу впевнено сказати, що організатор зв'язувався через соцмережі з певними особами, які обіцяли йому гроші за організацію цих нападів. Я не виключаю, що це є, вся ця акція, дією російських спецслужб для того, щоб створити міжнаціональну та расову ворожнечу в Україні», — сказав він.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 24 червня, на околиці Львова група підлітків у масках напала на табір ромів, у результаті чого загинув 24-річний ром, ще троє зазнало поранень. Поліція відкрила кримінальну справу за фактом вбивства і ще кількома статтями Кримінального кодексу.

Всю зброю, якою завдавали пошкодження ромам, вилучили з місця події. Згодом стало відомо, що серед затриманих підлітків — десять учнів трьох львівських шкіл.

Загалом поліція встановила 14 підозрюваних.

Схожі новини