Передплата 2024 «Добрий господар»

«Цей чемпіонат був отриманий кримінальним шляхом», — Айдер Муждабаєв про ЧС-2018

Відомий кримськотатарський журналіст вважає, що після Мундіалю на Росію очікує новий допінговий скандал

Айдер Муждабаєв, — відомий кримськотатарський журналіст та громадський діяч, — в ексклюзивному інтерв'ю для «Високого Замку» заявив, що після закінчення Чемпіонату світу з футболу на Росію очікує грандіозний допінговий скандал.

— Цей чемпіонат був отриманий кримінальним шляхом, Кремль купив голоси членів ФІФА, — каже Айдер Муждабаєв. — Мій друг, російський спортивний журналіст Ігор Рабінер, за два роки до анексії написав книгу, яка мала назву «Як Росія купила чемпіонат світу з футболу». Видавництво, побачивши цю назву, перелякалося і змінило назву на «Як Росія отримала чемпіонат світу з футболу», але зміст залишився не цензурований. Тоді ще були вегетаріанські часи, не як зараз.

«…Вони самі написали, що Американська антидопінгова організація вже висловила стурбованість тим, що у перших матчах російські футболісти показали надто високі швидкості та дистанції пробігу гравців за матч. Те, що російський пропагандистський сайт заздалегідь про це пише, обурюється, мовляв, це залякування нашої команди, агресія проти нашої країни, свідчить, що не все чисто. Діють за принципом: найкращий захист — це напад. Хтось казав, мовляв, після олімпійського допінг-скандалу Росія не буде наступати на ті самі граблі. Наївні люди, які не розуміють, як у росіян працюють мізки! Ні на що вони зважати не будуть, навпаки, робитимуть все, щоб отримати перемогу. Я впевнений, що вилізе назовні і черговий допінг-скандал, і підкуп суддів…», — сказав Айдер Муждабаєв.

Повністю інтерв'ю з Айдером Муждабаєвим читайте у тижневику «Високого Замку» у четвер, 27 червня, або згодом на нашому сайті.

Схожі новини