Передплата 2024 ВЗ

Консерватори Канади запропонували передати Україні летальну зброю, що призначалася курдам

  • 22.06.2018, 09:39
  • 582

Канадську летальну зброю, закуплену свого часу для курдів в Іраку, але так їм і не передану, варто безоплатно передати Україні.

Про це написав депутат парламенту Канади від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан у своїй статті для The National Post.

«Замість того, щоб просто займати цією зброєю простір на складах, її можуть використовувати Збройні сили України, які неодноразово робили запити на отримання такого обладнання. Це стало б справжньою допомогою нашим українським союзникам, які борються за свою свободу і незалежність», — йдеться в матеріалі.

Безан нагадав, що Джастін Трюдо свого часу пообіцяв передати Силам самооборони курдів різне військове обладнання на 9,5 млн дол, але в підсумку цього зроблено не було через політичні суперечки. Зараз ця зброя зберігається на складах в Канаді і Йорданії.

«Начальник Генерального штабу Канади Джонатан Венс особисто визнав малу ймовірність того, що цю зброю коли-небудь буде все ж передано курдам», — зазначив Безан.

Депутат підкреслив, що його партія підтримає передачу Україні летального озброєння.

«У разі перемоги на виборах, наш уряд на чолі з Ендрю Широм надасть Україні летальне оборонне озброєння, раніше закуплене для курдів, яким Збройні сили Канади допомагали», — підсумував він.

Безан зазначив, що «Україні потрібна підтримка таких демократичних союзників, як Канада, якщо вона хоче відбити агресію Росії і звільнити Крим і Донбас від своїх окупантів».

«Україна є свідченням того, чого можна досягти через непокору і безсмертну віру в краще майбутнє для своєї нації. Протягом довгої історії жорстокого іноземного гноблення, війни і навмисного голоду українці ніколи не втрачали бачення єдиного і мирного майбутнього своєї країни. Ендрю Шир і консерватори Канади завжди будуть підтримувати право українців визначати своє майбутнє в незалежній державі, в безпеці від іноземної агресії. Ми ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму, і ми завжди будемо стояти з гордою, єдиною і вільною Україною», — підсумував він.

Схожі новини