Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У курортному Яремчі відбудеться міжнародний гуцульський фестиваль

Серед гостей визначатимуть найбільш витривалого танцюриста «Аркана», а ще навчать правильно заварювати гуцульський чай та підковувати коня.

Наприкінці липня (з 21 по 29) у Яремчі та у сусідніх карпатських селах Івано-Франківської області відбудеться XXV Міжнародний гуцульський фестиваль. Феєрія традицій і обрядів гуцулів, тематичні майстер-класи, дегустації традиційних страв і напоїв, концерти народних ансамблів і безліч інших сюрпризів чекають на гостей фестивалю.

Партнером цього фестивалю є Romantik Spa Hotel у Яремчі (там прийматимуть гостей та учасників культурного заходу), який теж приготував святкову програму. «Ювілейний гуцульської фестиваль запам'яється кожному гостю, — сказав „ВЗ“ координатор фестивалю, власник Romantik Spa Hotel Іван Гаврон, — Адже у нас приготовлені розваги на будь-який смак. Для любителів смачно поїсти відбудеться дегустація традиційних гуцульських страв — бануша, грибної юшки, гуцульського борщу з білим буряком, сирів, гуцульських голубців… Для поціновувачів екстриму — екскурсія в підпільний будинок-музей, опришківські змагання з барками (сокирами), майстер-класи з управління батогом і упряжки коня. А справжні цінителі кінного мистецтва зможуть навчитися підковувати коня».

Також на фестивалі можна буде навчитися розписувати кераміку в гуцульському стилі, своїми руками виготовити традиційні жіночі прикраси і дізнатися технологію заварювання справжнього карпатського чаю. Але який фестиваль без традиційних запальних гуцульських танців? Гості зможуть не тільки подивитися на виконання традиційного танцю «Аркан», а й навчитися його. Родзинка фесту — конкурс на найбільш витривалого танцюриста «Аркана».

Гуцульський фестиваль в Яремчі запам'ятатися показом стилізованої весільного одягу, демонстрацією весільних обрядів. Зокрема, можна буде взяти участь в плетінні вінків, підготовці нареченої до весілля, подивитися театралізовані виступи з фрагментами традиційної гуцульської весілля.

Схожі новини