Передплата 2024 «Добрий господар»

У Кремлі шокували відповіддю на запитання, чи живий Сенцов

  • 20.06.2018, 14:25
  • 943

У Кремлі на питання, чи живий незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов, заявили, що «не мають інформації».

Про це сказав прес-секретар президента Р Ф Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання, чому російська сторона не погодилася навіть на відеоконференцію із Сенцовим, повідомляє УНІАН.

«Не можу вам відповісти, чому відмовили у відеозв'язку. Тому що потрібно отримувати інформацію у відповідних органах, у ФСВП, і (омбудсмен Тетяна) Москалькова має цією інформацією володіти. Він все ж таки ув’язнений, і з кожним ув’язненим ось так встановлювати відеозв'язок неможливо», — сказав Пєсков.

На пряме запитання, чи живий Сенцов, Пєсков відповів: «Я не отримував якоїсь інформації про те, що у нього якісь проблеми зі здоров'ям, тому я взагалі не можу володіти ось цією інформацією і не можу нічого сказати з цього приводу».

Коментуючи висловлювання Уповноваженого Верховної Ради Людмили Денисової про те, що Росія блокує доступ до українським ув'язнених, незважаючи на домовленість президентів двох країн, а у Москалькової немає повноважень ухвалювати рішення, оскільки вона мусить погоджувати всі дії з кимось у керівництві РФ, Пєсков зазначив, що справа не в адміністрації президента Росії.

«Йде верифікація списків. Крім того, наскільки нам відомо, омбудсмени, як вони відвідуватимуть: синхронно, несинхронно, одночасно… Саме ці обговорення призводять до того, що час затягується», — сказав Пєсков. За його словами, «були накладки з переміщенням, і через погодні умови українська колега не змогла вилетіти». «Цей процес досить нелегкий, але робота щодо нього ведеться», — запевнив Пєсков.

Схожі новини