Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві та Львові відбудеться Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

  • 20.06.2018, 14:05
  • 698

Міжнародний музичний маратон W-life — неперевершена музика на згадку про унікальну людину — до других роковин від дня загибелі на війні на Сході України славетного оперного співака, волонтера, добровольця, воїна, Героя України Василя Сліпака.

Від 29 червня до 1 липня в Україні проходитиме І І Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака. Стартує маратон під назвою W-life із Києва 29 червня — саме у день загибелі на фронті Василя Сліпака. У наступні два дні естафету пам’яті Героя підхопить Львів.

29 червня о 19:00 на сцені Київської Консерваторії, у Великому залі імені Героя України Василя Сліпака, відбудеться прем’єра JacomoRossini — Messe Petite Solenelle для солістів, хору у супроводі симфонічного оркестру. Россіні витримав полотно немов дорогоцінне вино. Увесь композиторський талант, досвід і натхнення вкладено у цю досконалу музику. Це один із найвидатніших творів цього жанру в музичній літературі.

Велика прем’єра в Україні і лише одне виконання у Києві з квартетом світового рівня французьких солістів (ці знані співаки були партнерами Василя Сліпака на оперних сценах світу), найкращим симфонічним оркестром і найкращим українським хором — це достойний подарунок як для киян, так і нашому незабутньому побратимові — Герою України, оперному співакові і просто другові — Василю Сліпаку. Гасло маратону — «Від друзів — другові!».

Petite Messe Solennele — Jacomo Rossini

Виконавці

Перін Медоф (сопрано, Франція);

Гоша Ковалінська (мецо-сопрано);

Гійом Дюссо (бас, Франція);

Пабло Вегуліа (тенор, США);

Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик»;

Камерний хор Gloria;

Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії (диригeнт Володимир Сивохіп).

30 червня і 1 липня Міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака продовжиться у Львові. 30 червня на сцені Львівської філармонії буде повторено Petite Messe Solennele — Jacomo Rossini, а 1 липня — концерт OPERA GALA, у якому до оперних зірок приєднається Ніколас Краузе — знаменитий диригент із Франції. Того вечора прозвучать вибрані арії з опер та оркестрова музика Антоніна Дворжака і Яна Сібеліуса.

Схожі новини