Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Штучний інтелект Google навчився передбачати смерть людини

  • 19.06.2018, 18:58
  • 659

Фахівці Google на основі алгоритмів глибокого навчання створили нейромережу, яка здатна передбачити смерть пацієнта, ґрунтуючись на медичних показниках.

Про це повідомляє DT.UA. Відзначається, що алгоритм може враховувати записи в PDF-файлах і старі медичні картки та прогнозує не тільки смерть, але й інші випадки захворювань.

Google випробувала штучний інтелект на кількох пацієнтах, включаючи жінку з термінальною стадією раку молочної залози, легені якої вже почала заповнювати рідина. Лікарняні комп'ютери проаналізували дані жінки і встановили, що ймовірність її смерті під час перебування в лікарні становить 9,3%. Штучний інтелект Google вивчив 175 639 параметрів і підвищив ризик смерті до 19,9%. Жінка померла через 10 днів.

Наголошується, що використання алгоритму дозволить лікарям заощадити до 80% часу, який зазвичай витрачалося на рутинну роботу з підготовки даних.

Раніше штучний інтелект виявив ліки від малярії в зубній пасті. У ході дослідження вчені підключили штучний інтелект для аналізу того, як збудник, малярійний плазмодій, взаємодіє з триклозаном, антибіотиком із звичайної «лікувальної» зубної пасти.

Цей антибіотик, як пояснюють біологи, пригнічує розмноження бактерій, заважаючи роботі одного з їхніх ключових ферментів, який відповідає за складання жирових молекул, необхідних для нормальної роботи клітинних стінок мікробів.

Схожі новини