Передплата 2024 «Добрий господар»

На Донбасі за тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала 9 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню

  • 15.06.2018, 14:27
  • 644

На Донбасі з вересня 2015 року спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зафіксували 846 тис. 649 випадків порушення режиму припинення вогню.

Про це повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає «Інтерфакс-Україна».

«Минулого тижня насильство, від якого чотири роки страждає Східна Україна, не припинилося. Спостерігачі зафіксували близько 9 тис. випадків порушення режиму припинення вогню. Загалом від початку нашого моніторингу, вересня 2015 року, — 846 тис. 649 випадків. Було випущено 846 тис. куль, мінометних мін і артилерійських снарядів, багато — в житлових районах або біля них. У багатьох випадках вони були випущені з озброєння, яке згідно з Мінськими домовленостями мало бути відведене. Очевидно, цього не було зроблено», — повідомив Александр Хуг на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він також зазначив, що сторони не виконують домовленостей щодо розведення сил і засобів та розмінування територій.

«5 червня наш БПЛА зафіксував три гаубиці калібром 122-мм у районі Софіївки, лише за 6 км від зіткнення на непідконтрольній Києву території, де такого озброєння бути не повинно. 7 червня ми зафіксували БМП, сховану серед дерев на підконтрольній Києву ділянці, де заборонена присутність військових та озброєння», — зазначив перший заступник голови СММ ОБСЄ.

Він також продемонстрував фото території біля н. п. Доломітне, де видно три протитанкові міни на підконтрольній Києву території та 500 — на непідконтрольній.

Схожі новини