Передплата 2024 «Добрий господар»

Євродепутат закликала лідерів країн ЄС їхати до російських «гулагів», а не на ЧС-2018

  • 14.06.2018, 17:40
  • 687

Депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс висловилася вимогою продовження санкційного тиску на Кремль, а європейських лідерів та дипломатів закликала не відвідувати Чемпіонат світу з футболу в РФ.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Коли стартує чемпіонат світу з футболу, ми не повинні забувати тих, хто продовжує страждати від рук Путіна. Понад 150 осіб на сьогодні перебувають за ґратами через їхні політичні погляди. У той же час, режим Путіна продовжує залякувати „Меморіал“ та інші правозахисні організації. Це повинно припинитися», — заявила вона.

Гармс, звертаючись до ФІФА, закликала докласти зусиль для звільнення цих понад 150 політичних в’язнів Росії, а надалі прив’язати повагу до прав людини до вибору країн, які проводитимуть у себе наступні чемпіонати світу.

«Лідери країн ЄС, їдьте не на чемпіонат, а їдьте до російських „гулагів“, щоб побачити, у яких умовах утримуються й голодують Сенцов та інші політичні в’язні», — заявила Ребекка Гармс під час свого виступу на дебатах Європарламенту.

Підтримати таку резолюцію Європарламент закликали і українські активісти на мітингу у Києві.

Ув’язнений у Росії український кінорежисер Олег Сенцов у колонії за Полярним колом 14 червня розпочав другий місяць голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Москвою українських політв’язнів. Як повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан, 8 червня Олега відвозили до реанімації. Зараз він перебуває у медчастині колонії, припиняти голодування не збирається.

Схожі новини