Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Нідерландах надрукували «криваву» поштову марку до ЧС-2018 в Росії

  • 14.06.2018, 15:13
  • 671

Офіційний національний оператор поштового зв’язку у Нідерландах PostNL надрукував марки, на яких зображений футболіст, що збиває м’ячем літак у повітрі.

Нижче наведено текст «FIFA World Cup Russia 2018».

Автором цього зображення є український художник Андрій Єрмоленко, передає DT.UA.

Місцеве видання NOS нагадало, що Єрмоленко зробив серію з восьми плакатів про чемпіонат світу в Росії, які демонструють кривавий характер путінського режиму. Художник надав вільний доступ до своїх плакатів і будь-хто може використовувати їх для поліграфічної продукції.

Як повідомляє компанія, хтось зробив персональне замовлення на лист з десятьма такими марками. У PostNL відзначають, що шкодують про виготовлення продукції, «яка для когось може бути образливою». Однак у компанії підкреслили, що за зміст матеріалу завжди відповідає особа, яка розробляє і замовляє марку.

Загальні положення та умови, з якими повинен погодитися клієнт, вказують, що йому не дозволено надавати візуальні матеріали, які можуть бути сприйняті як образливі або мають політичний зміст. Поки неясно, чи вживаються заходи проти даного клієнта, пише NOS.

Раніше французький сатиричний журнал Charlie Hebdo опублікував номер, присвячений проведенню в Росії Чемпіонату світу з футболу-2018. На його обкладинку журналісти помістили карикатуру на президента Р Ф Володимира Путіна. Путін зображений сидячим в танку, гармата якого цілиться у футбольні ворота. Напис на карикатурі говорить: «Вперед, росіяни!». При цьому першим в анонсі вказаний матеріал «Мундіаль в Росії: трагікомедія у потьомкінському селі».

Схожі новини