Передплата 2024 ВЗ

Після хвилі протестів прем’єр Грузії пішов у відставку

  • 13.06.2018, 19:13
  • 594

Прем’єр-міністр Георгій Квірікашвілі пішов у відставку.

Про це він заявив на спеціальному брифінгу в середу, 13 червня.

У той же час Георгій Квірікашвілі говорив про успіх в сфері економіки.

«Сьогодні той момент, коли треба дати можливість голові парламенту укомплектувати команду, виходячи з тих поглядів, які є у нього» — цитує прем'єра Грузія online.

Ще вчора, після завершення засідання в офісі партії Грузинська мрія все лідери заперечували, що прем'єр збирався піти у відставку. А вже вранці частина членів парламенту закликали його покинути посаду.

Таким чином уряд також автоматично йде у відставку, як того вимагали мітингарі. Після цього парламентська більшість в семиденний термін має подати президенту новий склад уряду.

Нагадаємо, 31 травня в Тбілісі почалися масові акції протесту проти несправедливого, на думку активістів, розслідування вбивства двох хлопчиків-підлітків.

Батько одного з убитих Заза Саралідзе звинуватив прокуратуру в необ'єктивності і приховуванні вбивць, яких, на його думку, покривають впливові родичі. Він закликав суспільство і всі політичні сили в країні приєднатися до протесту.

Учасники протесту вимагали відставки уряду і генерального прокурора Грузії. В результаті генпрокурор Іраклій Шотадзе пішов у відставку. Раніше прем'єр Квірікашвілі заявляв про те, що не виконуватиме вимогу протестуючих.

Схожі новини