Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині впроваджують обласний план дій «Жінки. Мир. Безпека»

На Львівщині стартував Міжнародний семінар «Впровадження обласного плану дій «Жінки. Мир. Безпека», що затверджений на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 та 1820 «Жінки. Мир. Безпека».

Семінар організований департаментом соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації у співпраці з Держкомтеллерадіо спільно з ВГО «Центр «Розвиток Демократії». Підтримали його Агенція з розвитку Австрії та Агенція «ООН-жінки».

На захід завітали понад 30 учасниць та учасників — спеціалісти структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, які беруть участь в реалізації планів виконання Резолюції, представники ОТГ, ЗМІ, жіночих громадських організацій, а також українські і міжнародні партнери. Прибули гості з Вірменії та Грузії.

Заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Микола Білоус, вітаючи учасниць семінару, відзначив, що це надзвичайно важлива і цікава тема для нашого суспільства. Тому, на його переконання, представники засобів масової інформації повинні більше уваги приділяти їй на сторінках своїх видань чи в ефірі програм.

«Впровадження Резолюції ООН 1325 в короткі строки дали відчутні результати на загальнонаціональному рівні, оскільки сьогодні більш помітна участь жінок у політиці, розширено перелік посад, які можуть займати жінки у Збройних Силах України, багато жінок активно працює у волонтерських бригадах на передовій. Тепер час ще більше уваги приділяти локальному рівню», — зазначила у вітальному слові начальник управління з питань праці та сімейної політики департаменту соціального захисту Львівської ОДА Уляна Дорош.

Засновниця і координаторка міжнародних проектів Глобальної мережі жінок-миротворок Мавік Кабрера Байєза, відкриваючи семінар, запросила учасниць до роздумів про своє бачення теми і як вона реалізується у нас. Відбулася робота в групах, за якими йшли загальні дискусії. Гості з Вірменії та Грузії поділилися досвідом, як у них впроваджується резолюція Ради Безпеки ООН.

Схожі новини