Передплата 2024 «Добрий господар»

Сбербанк забрав у українського бізнесмена за борги київський ТРЦ

  • 08.06.2018, 17:21
  • 579

Компанія Край Проперті бізнесмена Анатолія Юркевича заборгувала Ощадбанку $ 68 млн, заставою по кредиту виступив торгово-розважальний центр (ТРЦ) Магелан.

Про це повідомили в прес-службі банку, передає ЕП.

«ТРЦ Магеллан, право власності на який з грудня 2017 належить банку, раніше був оформлений на одну юридичну особу — Край Проперті». Компанія заборгувала Сбербанку близько $ 68 млн «, — сказали у прес-службі.

У банку зазначили, що ще з грудня 2017 року Сбербанк став власником ТЦ, що відображено в Єдиному реєстрі прав. Однак реалізувати свої права власності не дали два заходи забезпечення.

«Цими заходами забезпечення банк був обмежений в користуванні своїм майном: він не міг не тільки безпосередньо користуватися об'єктом, а й підписувати будь-які договори, всі платежі від орендарів незаконно отримував попередній власник, а всі ризики, пов'язані з роботою ТРЦ — пожежні, податкові та інші — ніс банк. Більш того, одним з вищевказаних забезпечень співробітникам банку був заборонений доступ на територію ТРЦ Магелан», — додали в банку.

При цьому, в травні Верховний Суд України зняв заборону на право банку користуватися майном.

При прийнятті заставних об'єктів в заставу Сбербанк погасив частину заборгованості за ціною вартості цих об'єктів. Однак за даними Ощадбанку, структури, пов'язані з бізнесменом Юркевичем, ще не виконали своїх фінансових зобов'язань в повному обсязі приблизно на $ 45 млн.

У банку також заявили про наміри продовжувати роботу по стягненню заборгованості з недобросовісного позичальника з метою захисту інтересів своїх вкладників.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року Господарський суд Києва наклав повторний арешт на торговий центр Магеллан в Києві.

У серпні 2017 Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Сбербанку придбати київський ТРЦ Магеллан.

Власник Магеллану, бізнесмен Анатолій Юркевич заявив про небажання віддавати актив ТРЦ Магеллан Сбербанку.

24 січня 2018 року Київський апеляційний госпсуд відкрив провадження по апеляції Сбербанку. Також банк зараз в судах намагається стягнути з компанії Край Проперті і її поручителя компанії Універсал № 16 заборгованість на $ 67,6 млн.

1 червня невідомі в балаклавах і зі зброєю намагалися увірватися до Т Ц Магеллан. Вони також заблокували виходи з будівлі автомобілями. Власник Анатолій Юркевич повідомляв, що молодих людей найняли представники Сбербанку Росії.

Схожі новини