Передплата 2024 «Добра кухня»

Путін висловив бажання зустрітися із Трампом в Австрії

  • 08.06.2018, 08:06
  • 538

Президент Росії Володимир Путін попросив канцлера Австрії Себастьяна Курца допомогти організувати влітку зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на джерело в ЄС.

«За словами самого Курца, запит про можливу зустріч Путін зробив під час офіційного візиту до австрійської столиці 5 червня.

Канцлер Австрії пообіцяв звернутися до президента США з ініціативою проведення зустрічі", — заявив співрозмовник видання.

Він зазначив, що у Білому домі вже вивчають цю пропозицію.

The Wall Street Journal пише, що Курц може обговорити це питання з послом США у Німеччині Річардом Гренеллом під час візиту до Берліна наступного тижня.

«Австрійці заявили про готовність провести на своїй території зустріч Путіна й Трампа. Мета переговорів — послабити напруження у відносинах Росії і Сполучених Штатів щодо Сирії, України та інших питань», — підкреслюють співрозмовники.

За інформацією газети, Путін сказав Курцу, що готовий зустрітися з Трампом у Відні під час запланованої на липень поїздки голови Білого дому в Європу на саміт НАТО.

«І Путін, і Трамп „прагнуть зустрічі“, але не хочуть, щоб вона проходила в американській столиці і вважають за краще провести її в „нейтральному“ місці», — заявило джерело.

Схожі новини