Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Автомобільний музей просто неба

У місті Лева вже увосьме відбувся фестиваль Leopolis Grand Prix

Парк культури та відпочинку імені Б. Хмельницького перетворився на автомобільний музей просто неба. Фестиваль зібрав гостей не лише з різних куточків України, а й з Польщі (найчисельніша закордонна група), Литви, Австрії, Італії, США, Словаччини, Естонії і Чехії. Загалом у ретро-фестивалі взяли участь близько 200 екіпажів.

«Відразу після важкої подорожі до України ми запропонували іноземним гостям відпочити в готелі, але вони просять дати їм більше часу на прогулянку Львовом, — розповіла координатор проекту Дарія Кулинич. — Деякі екіпажі уже не перший рік відвідують наш фестиваль. Не маємо проблем із залученням учасників, яких кожного року все більше».

Охочих на власні очі побачити витонченість, красу та елегантність старовинних автівок було чимало. Малеча залюбки фотографувалася на фоні автомобілів й залазила (з дозволу власників) до салонів. Організатори створили стилізовані вулички: «англійська», «радянська», «французька», «американська», «німецька», «італійська», «польська», «скандинавська», «японська» і «байкерська». На кожній із вулиць виставили автомобілі окремих країн, доповнюючи експозицію відповідним дизайном й кулінарією. Невід’ємний елемент фестивалю — музика від львівських музичних гуртів «Дико Brass», «Ретровай», «Олесь Целюх», «HeavyRain» та «CoverJam».

2 червня у парку проводили Конкурс Елеганції: екіпажі мали продемонструвати не лише автомобіль, а й антураж відповідної епохи. А «фішкою» третього дня фестивалю були перегони Львівським трикутником. Автомобілі проїхали трасою початку ХХ століття — теперішніми вулицями Вітовського, Стрийською і Героїв Майдану. До участі у перегонах допускалися машини, не молодші 1968 року. Найстаршому «учаснику» перегонів виповнилось 106 років! Ним виявився легендарний Ford T, випущений 1912 року.

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Схожі новини