Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Двоє українських військових потрапили у полон бойовиків

  • 03.06.2018, 17:15
  • 634

Двоє військових 14-ї окремої механізованої бригади потрапили у полон бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба 14-ї окремої механізованої бригади у Facebook.

«26 травня двох наших військовослужбовців під час їхнього висування до передового спостережного посту було підло захоплено диверсійно-розвідувальною групою противника», — йдеться у повідомленні.

Упродовж тижня про долю військовослужбовців не було відомо.

«Цей час був використаний для шаленого психологічного тиску, а можливо, й фізичного, на наших бійців. Як результат було зроблено кілька відеоматеріалів за участю цих військовослужбовців. Наразі вони, згідно з інформацією, яку оприлюднюють ЗМІ однієї з псевдореспублік, живі — і це найважливіше, однак перебувають у ворожому полоні. І безсовісно використовуються окупантом для створення проросійської пропаганди», — підкреслили в бригаді.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, полонені військовослужбовці, перебуваючи під тиском, «розповідають неправду про Збройні сили України загалом і бригаду зокрема». «Нам боляче це чути, однак причини такої поведінки й таких учинків ми можемо зрозуміти. Адже примушувати людей під страхом жорстокої розправи робити і казати те, чого вони не хочуть, у що не вірять, і чого насправді не було — в найкращих традиціях російсько-сепаратистської підлоти, яка таким чином усе ще намагається переконати світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України», - зазначили у бригаді.

При цьому в ОМБ запевнили, що командування бригади робить усе можливе для визволення військовослужбовців із полону.

Схожі новини