Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві близько тисячі мітингувальників вийшли на Майдан на підтримку Сенцова та інших політв’язнів

  • 02.06.2018, 13:35
  • 495

На Майдані Незалежності у Києві в акції на підтримку режисера Олега Сенцова та інших незаконно ув’язнених в Росії українців бере участь близько 1 тисячі осіб.

Учасники акції тримають плакати із написами: «Свободу Олегу Сенцову», «Свободу громадянину України Олегу Сенцову», «Свободу в’язням Кремля», повідомляє УНІАН.

Також люди тримають малюнки, на яких зображений Сенцов за гратами. Гасло акції — #SaveOlegSentsov.

Раніше повідомлялося, що у 71 місті світу пройде акція на підтримку Олега Сенцова. Так, заходи на підтримку українського політв'язня пройдуть в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.

Олег Сенцов продовжує голодування 22-й день. Він вимагає звільнити всіх 64 українських політв'язнів на території Росії. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

31 травня політв'язень Кремля Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Сестра Сенцова сказала, що він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який відбудеться в Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Схожі новини