Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені зробили важливе відкриття про вітаміни

  • 01.06.2018, 18:57
  • 865

Наукове видання «Journal of the American College of Cardiology» опублікувало звіт про дослідження вчених з Університету Торонто, які змогли переконатися у неефективності аптечних вітамінів.

Про це пише Країна здоров’я.

Дослідники заявили про те, позитивний вплив цих вітамінів та інших готових добавок на людський організм і здоров'я переоцінювалося. Насправді в довгостроковій перспективі вони майже не приносять жодної користі для людей, констатували автори роботи.

В першу чергу в своєму дослідженні вони звернули увагу на найпоширеніші нутрієнти у продажі — вітамін C, вітамін D, кальцій і так звані «мультивітамінні» добавки, що поєднують вітаміни і мінерали. Наукове видання «Journal of the American College of Cardiology» опублікувало звіт про дослідження вчених з Університету Торонто, які змогли переконатися в повній марності аптечних вітамінів.

Проаналізувавши відомості про ефекти цих препаратів, співробітники Університету Торонто зробили висновок: «жодна добавка не приносила організму помітної шкоди чи користі».

Вчені стверджують, що добавки в їжу, рекламовані багатьма великими брендами, насправді, є речовинами, які можна з легкістю зустріти в повсякденній їжі. Саме тому вони і стверджують, що велика частина подібних вітамінів, що випускаються в такому вигляді, повністю марна. Зокрема, вчені стверджують, що мова йде про вітаміни С, D і кальцій.

Їх можна виявити в більшості продуктів, серед яких фрукти, овочі, горіхи і м'ясо. Вартість подібних вітамінів в аптеках в кілька разів перевищує цінник на товари з аналогічним складом, тому вчені впевнені, що люди, які купують їх, по суті, обманюють самі себе.

Фахівці також відзначають фактичну марність додавання мультивітамінний комплексів в щоденний раціон. За словами вчених, велика кількість вітаміну С не засвоюється організмом і виводиться з нього природним шляхом.

Окремо вчені відзначили, що антиоксиданти в вітамінних добавках можуть бути навіть трохи шкідливі.

Схожі новини