Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волкер: Між США і ЄС немає розбіжностей щодо надання Україні летальної зброї

  • 28.05.2018, 08:58
  • 365

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер запевнив, що між США і ЄС немає розбіжностей у питанні надання Україні американської летальної зброї, зокрема, протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це він заявив на брифінгу у Лондоні, передає «Крим.Реалії».

«Я провів багато консультацій по всій Європі — зокрема з Францією і Німеччиною як лідерами у «нормандському процесі», з 5 постійними членами Радбезу ООН, включно з Британією, з непостійними членами Ради безпеки, з ЄС, з НАТО…

І я не побачив якоїсь значної опозиції щодо допомоги Україні для підвищення її здатності до самозахисту", — відповів Волкер на питання європейського журналіста, який запитав про нібито розбіжності у цьому питанні між США та ЄС.

Він навів приклад, Великої Британії, Канади, Польщі, Литви — членів ЄС — які знайшли можливість поставляти летальну зброю Україні.

«Ви повинні пам'ятати, що Україна є державою, яка має конфлікт на своїй власній території. Уявіть собі на хвилинку, що на території вашої країни ваші солдати захищають свою територію в межах вашої країни, і солдатів вашої армії вбивають по кілька чоловік щотижня. І це на вашій території, коли вони захищають свою територію від іноземного агресора.

З такою ситуацією не мирилася б жодна країна. Тому логічно для України захищати себе, а іншим — допомогти їй", — додав спецпредставник.

Схожі новини