Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Які щоденні справи роблять щасливими: топ-5 корисних звичок

  • 22.05.2018, 20:57
  • 1 491

За даними соціологів 53% населення України вважають себе щасливими. У світовому рейтингу щастя наша країна займає 138 позицію.

Рейтинг щорічно публікує «Мережа рішень сталого розвитку» під егідою ООН, повідомляє ТСН.

За версією журналу Time існує п'ять корисних звичок, які можуть зробити щасливішими за один місяць

1. Пийте більше води.

Це найбільш корисна та проста порада, яка покращить ваше здоров’я. Одна склянка вранці позбавить тіло від токсинів, накопичених за ніч, зарядить вас енергією та прискорить метаболізм. Проте важливо знайти свою норму.

2. Приділіть час іншим.

Волонтерство може бути різноманітним - від захисту довкілля до допомоги іншим. Навіть невелика підтримка або звичайне спілкування може докорінно змінити життя людини, яка цього потребує.

3. Медитуйте.

Все більше науковців та лікарів переконуються, що саме медитація покращує настрій, розслабляє організм, впорядковує думки та просто робить людей більш щасливими. Якщо ви ще не готові до такого — спробуйте посидіти в тиші всього декілька хвилин на день — це також корисно.

4. Позбудьтесь мотлоху.

Боротьба з зайвими речами допоможе стати більш щасливим. Можливо, безлад у квартирі, на балконі або робочому місці через велику кількість зайвих предметів? Зробіть генеральне прибирання та викиньте або віддайте речі, якими ви не користуєтесь. Спочатку це буде важко, але врешті-решт ви відчуєте полегшення, така процедура звільнить життя від мотлоху.

5. Записуйте.

Варто набути звичку більше записувати. Легкий шлях стати більш організованим та зосередженим — робити нотатки. Психологи кажуть, що список справ звільняє мозок від зайвої інформації і дозволяє більше сфокусуватися на виконанні завдань. Також можна записувати мрії та цікаві ідеї, щоб вони не загубились серед щоденної інформації.

Схожі новини