Передплата 2024 «Добра кухня»

Три шеф-кухарі зі Львова презентували українську кухню в Об’єднаних Арабських Еміратах

  • 22.05.2018, 19:10
  • 1 040

У травні цього року стартувала креативна українська проектна платформа PEDcommunity (Perfomance Event Development for Personality Environment Destination).

Це організація міжнародних проектів для створення позитивного іміджу та популяризації українського продукту у різних галузях на світовій арені, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Організатори Педь Христина та Василь Андрашко переконані, що такий формат дасть ширшу можливість для особистого та професійного розвитку українців в Україні та світі. «В України є чим пишатись і є чого вчитись, і вже зовсім скоро ми це доведемо усьому світу», — Василь Андрашко

Напередодні учасники повернулись з Дубаю, де офіційно розпочали 2 довготривалих проекти — співпраці.

У Дубаї в ресторані «Старс н Барс» відбулась перша презентація української вишуканої кухні на званій вечері «International dinner. Keep calm and live tasty» для українських активістів, еміратських медіа та представників кулінарної світової індустрії. Три львівських шефи Вячеслав Совенко, Петро Сподарик, Андрій Климович здивували еміратських колег та гостей борщем, львівським сирником, голубцями, кручениками за особливими рецептами. Рандольф Гернандес, приймаюча сторона, генеральний директор мережі ресторанів «Старс н Барс» після вечері високо оцінив українську кухню і започаткував перші українські дні в еміратах в своїх ресторанах, а також в продовження співпраці організатори запросили до Львова еміратські шеф-кухарів для обміну професійним досвідом.

Також організаторка платформи Христина Педь розповідає про паралельний проект-фільм «Українці у світі, які вражають»: «Це фільм про українців, якими хочеться пишатись, які гордо називають свою приналежність, які достойно та якісно впливають на світові зміни. Для чого ми це робимо? Бо українці — не заробітчани. Це сильна могутня нація, якій треба нагадати, як багато вона вміє та може». Зйомки плануються ще у 10 країнах та триватимуть до травня наступного року. Презентація фільму планується на жовтень 2019 року.

Вже сьогодні платформу «PEDcommunity» підтримують активісти, українські підприємці та меценати, митці, адміністрація, посольства України у світі, світові та українські медіаресурси.

«Ми віримо в те, що робимо. Ми вдячні всім, хто нам допомагає і підтримує. Нас надихає вражати і нам вистачає особистої внутрішньої мотивації, аби змінювати світ щоденно», — Христина Педь.

Схожі новини