Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Директор кінофестивалів у РФ вийде підтримати Сенцова під адміністрацію Путіна

  • 18.05.2018, 20:43
  • 429

Директор кінофестивалів у Р Ф Олексій Медведєв проведе одиночний пікет під адміністрацією президента Росії на підтримку українського кінорежисера й письменника Олега Сенцова.

Про це директор конкурсних програм кінофестивалю «Послання до людини» (Санкт-Петербург), програмний директор Сахалінського міжнародного кінофестивалю, програмний директор Якутського міжнародного кінофестивалю Олексій Медведєв повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Укрінформ.

«Вирушаю на одиночний пікет біля адміністрації президента. Непогано б його зробити безстроковим (пікет, не президента)… Який сенс? Жодного. Хіба тільки трохи менш соромно буде, коли Олег помре. Я б дуже хотів написати не „коли“, а „якщо“, але я знаю його характер», — говориться у повідомленні.

Також Медведєв опублікував свій відритий лист до Путіна з проханням помилувати Сенцова.

«Олег Сенцов — гідний громадянин своєї країни, патріот України. Коли Крим був приєднаний до Росії, він відреагував на це так, як і повинен реагувати чоловік — відповідно до своїх переконань. Так, він супротивник вашого курсу, але він супротивник чесний, сміливий і щирий. Таких ворогів потрібно цінувати, Володимире Володимировичу. Вони дорожчі за улесливих друзів і лицемірів, тому що допомагають нам поглянути на себе з боку, зрозуміти чужу точку зору. А ще таких ворогів можна і треба пробачити, особливо після чотирьох років у в'язниці. Ще раз підкреслю, ні про які злочини, спрямовані проти життя і здоров'я людей, мова не йде. Тільки про символічний протест», — говориться у листі.

Як повідомлялося, український політв'язень Олег Сенцов у колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі 16 травня оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українців, які незаконно утримуються у Росії й анексованому Криму.

Президент Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство продовжувати тиск на Кремль для звільнення Сенцова й інших українських політв'язнів.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у підготовці терактів і засудили до 20 і 10 рокам позбавлення волі відповідно.

Загалом у Росії й в анексованому Криму перебувають 64 українські політв'язні, 27 з них зараз — на території Росії.

Схожі новини