Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Росії заблокували месенджер Viber

  • 18.05.2018, 16:28
  • 692

Один з найпопулярніших світових месенджерів Viber повідомив, що в Росії заблокували доступ до використовуваних ним серверів, через що росіяни відчувають проблеми при підключенні до сервісу.

Про це компанія офіційно повідомила на своїй сторінці в Twitter, передає nv.ua.

«На даному етапі ми не розуміємо причини цього рішення. Повторимося: користувачі Viber страждають від рішення, не пов'язаного з Viber безпосередньо», — заявили представники месенджера.

У Viber додали, що працюють над вирішенням цієї проблеми.

За даними сервісу Down Detector, який відстежує роботу інтернет-ресурсів, проблеми з доступом до Viber виникли у жителів європейської частини Росії. Майже половина (45%) користувачів скаржилися на відсутність підключення, ще 33% не можуть відправляти і отримувати повідомлення, а у 20% виникли проблеми з авторизацією.

Нагадаємо, що 13 квітня Таганський суд Москви за заявою Роскомнадзора ухвалив рішення про обмеження доступу до Telegram в Росії за невиконання зазначеного наказу ФСБ.

Причиною подібних заходів стала відмова сервісу надати ФСБ ключі шифрування, що дозволяють читати листування користувачів. Цей обов'язок міститься в антитерористичному пакеті законів (відомому як «закон Ярової»), ухваленому Держдумою в червні 2016 року.

Крім блокування месенджера, у деяких російських користувачів в ніч на 22 квітня з'явилися проблеми з доступом до стартової сторінки сайту Google. За словами генерального директора провайдера Diphost Філіпа Куліна, Роскомнадзор заблокував близько 63 IP-адрес Google.

17 квітня стало відомо про мільйони заблокованих адрес Amazon і Google, послуги яких Telegram використовує для обходу блокування. Відомо також про перебої в роботі Viber, Однокласників, сервісів Microsoft, VPN і проксі-сервісів тощо.

Схожі новини