Передплата 2024 «Добрий господар»

В кінці травня на українців чекають довгі вихідні

  • 18.05.2018, 11:38
  • 813

У неділю 27 травня українці відзначають Трійцю. Вихідний день перенесуть на понеділок 28 травня. Відтак в кінці травня в українців буде три вихідних: 26, 27 і 28 травня 2018 року.

День святої Трійці-2018 в Україні святкують 27 травня (неділя). Це один з головних дванадесятих свят православ'я, яке відзначається на 50-й день після Великодня, пише Сьогодні.

Трійця в 2018 році випадає на неробочий день, тому вихідний перенесуть на понеділок — 28 травня. Тобто в кінці травня в українців буде три вихідних: 26, 27 і 28 травня 2018 року.

Саме в цей день на святих апостолів, послідовників Ісуса Христа, зійшов Святий Дух, який і символізує триєдність Бога. Трійця вважається днем народження Церкви. Тиждень після неї називається «Зеленими святами». Всі православні храми 27 травня буде прикрашені гілками берези, бузку, клену — вони символізують оновлення душі.

Трійцю святкують три дні. Господині до неї дуже ретельно готуються: наводять в будинку чистоту, прикрашають житло свіжими гілками клена, берези, верби, липи, квітами і травами, що символізує процвітання і новий життєвий цикл.

Субота перед святом є поминальним днем. Люди в храмах ставлять свічки за упокій померлих родичів. Особливо моляться за померлих передчасною смертю, вважаючи їх жертвами підступних русалок.

За старих часів дівчата плели собі вінки після служби і опускали їх в воду. В знак любові деякі дарували вінки хлопцям. Трави, зрізані на Трійцю, сушили і прикрашали ними будинки. Вважалося, що це захистить будівлю від грози.

Схожі новини