Передплата 2024 «Добра кухня»

У вишиванках від Закарпаття до Луганщини: Порошенко у Дніпрі долучився до «вишиваного» флешмобу

  • 17.05.2018, 18:10
  • 857

Президент Петро Порошенко взяв участь у флешмобі «Взори вільних», присвяченому Всесвітньому дню вишиванки, який відбувся на площі між будівлями Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної ради.

Разом з учасниками заходу Глава держави взяв участь у створенні фінальної композиції «Україна» — карта України в орнаменті, повідомляє прес-служба глави держави.

Глава держави звернувся до учасників акції та привітав із Днем вишиванки.

Президент зазначив, що в України є свої державні символи — державний синьо-жовтий Прапор, державний Герб, який ще з часів святого Володимира, державний Гімн. «Але є символи української нації і українського народу, які не гірше за герб, гімн, прапор, характеризують Україну і українців», — зазначив він.

«Це є наша українська вишиванка. Різні орнаменти — від Закарпаття до Луганщини. Але вона є одна. Байдуже чи вона вишита мамою, чи це принт. Але, коли ми бачимо один одного у вишиванці, ми одразу ж ідентифікуємо — то є українець, або українка», — зазначив Глава держави.

Президент наголосив: «І я дуже тішуся, що нашу любов до вишиванки ніхто не зміг з нас вибити. Пам’ятаєте пісню Дмитра Павличка „Два кольори“? За неї люди йшли у в’язницю. Вона ідентифікувала українця і Україну як майбутню державу».

За словами Глави держави, сьогодні в Дніпрі, який з 2014 року є форпостом українськості, проводиться фантастичний флешмоб на День української вишиванки. «Місто, яке не дало розповсюдитись сепаратистській отруті. Місто, яке довело свою українськість», — додав він.

Президент зауважив, що цю акцію побачить не тільки вся Україна, а й весь світ. Він додав, що важкі випробування, які випали на долю багатостраждального українського народу, об’єднали наш народ. «Українці — найкраща нація в світі. Ми об’єднані і ніхто нас не розколе. Зараз об’єднується українська церква у єдину помісну православну церкву», — зазначив він.

Схожі новини