Передплата 2024 «Добрий господар»

Названо продукти, які викликають втому і безсилля

  • 17.05.2018, 09:44
  • 2 081

Деякі продукти харчування можуть призводити до занепаду сил.

Про це повідомляє Країна здоров’я.

Очолюють рейтинг спиртні напої. Алкоголь викликає сонливість, яка не розслабляє. На думку вчених, сон в алкогольному сп'янінні не відновлює сили організму.

Наступними у списку продуктів, що викликають безсилля, йдуть солодощі. Вони підвищують рівень глюкози в організмі, який потім різко падає. При цьому процесі людина відчуває занепад сил.

Практично всі борошняні вироби з розряду десертів на магазинних полицях відрізняються великою кількістю простих вуглеводів і жиру в своєму складі. Дієтологи констатують: поєднання пшеничного борошна, цукру, рослинного або вершкового масла створює ефект «важкої їжі», від якої хочеться спати, оскільки травлення забирає додаткові ресурси.

Чай в пакетиках. За словами лікаря, пакетовані чаї містять багато таніну — речовини, вплив якої на людський організм ще не вивчений. Переносимість таніну залежить від генетики — у деяких людей танін може викликати прискорене серцебиття і втрату гарного самопочуття.

Кава. Кава, яку вживає людина, адже кофенін звужує судини та змушує серце битися швидше. Але після цього відбувається зворотня реакція, і людина може відчути занепад сил. Щоб ефект зниження тонусу не був занадто різким, пийте воду після вживання кави.

Газована вода. У складі газованих напоїв міститься багато цукру, а також смакових добавок, в тому числі штучних та синтезованих. Систематичне надходження цих хімічних речовин в організм гарантовано вплине на нирки, печінку і опосередковано — на загальний стан людини.

Готові сніданки. Цей вид продуктів має високий глікемічний індекс. Це означає, що у вигляді відповідної реакції організму відбудеться різкий викид цукру. Це навантажує підшлункову залозу і сприяє виробленню певний гормонів. Як наслідок цього процесу виникає занепад сил, який проходить тільки після нормалізації рівня цукру в крові.

М'ясо індички. Білки, що в ньому містяться знижують працездатність через свій релаксуючий ефект.

Смажена їжа. Як стверджують вчені, вона віднімає в організму багато сил на перетравлення і дратівливо впливає на травний тракт.

Тим часом, побороти почуття безсилля і втоми дозволяють продукти, що заповнюють дефіцит заліза, — шпинат, яблука, буряк, гречана крупа, квасоля, повідомляє ТСН.

Схожі новини