Передплата 2024 ВЗ

«Бити треба першим, в щелепу»: народні депутати розповіли про свою участь у бійках

  • 17.05.2018, 08:28
  • 616

Далеко не всі народні депутати знають, що їх колезі Мустафі Найєму перепало в центрі Києва під час дорожнього конфлікту з групою чоловіків.

Тож журналісти вирішили поцікавитися, чи траплялися в житті політиків бійки і скільки вони тепер мають охоронців, ідеться в сюжеті ТСН.

«Не били, в такому розумінні», — твердить Яценко. «Колись били», — зізнається на противагу йому Третьяков. І додає, що це боляче. «Мене важко побити, я величенький, але якщо їх багато, то звісно», — пояснив він.

Кіссе конкретизує, що мав конфлікти в добу становлення капіталів. «І бив, і отримував — це нормальна справа. У 1990-х», — пояснив депутат.

Добкін зізнався, що конфлікти мав лише в юності, а тепер від нього може постраждати лише кіт. «Нещодавно коту перепало від мене — гадина, спер їжу зі столу», — пояснив політик. Приклад стриманості дає колега по парламенту. «Чесно кажучи, мені дуже хочеться когось іноді побити, але я стримуюся», — визнає Червакова.

Не ставить собі перепон Мосійчук — він пригадав бійку з Шуфричем просто в парламенті. Іншу арену депутатських розбірок знає Вілкул. «У телеефірі всі бачили, коли на мене зі спини напав Парасюк. Довелося йому по-чоловічому відповісти», — пояснив опозиціонер і розповів, що в таких ситуаціях розраховує на свого водія, котрий «прикриє спину».

Насамперед на себе орієнтується Новинський. «Було. Не будемо ці моменти згадувати. Якщо ти бачиш, що бійки неможливо уникнути, треба бити першим — ось і все», — твердить він. Майстер-клас самооборони підхопив і Вілкул — він пояснив, що бити варто в щелепу, бо це єдине місце, котре неможна натренувати спортивними вправами.

Для захисту ж депутати радять насамперед надійних охоронців: у Рибалки їх двоє, Мосійчука охороняє державна служба, Новинський каже про двох «видимих», однак справжню кількість обидва розкривати не хочуть. Третьяков користується послугами одного, але свідомий, що це радше супровід, ніж надійна безпека. «Просто помічник, який їздить зі мною. Одна людина — це не охорона. Це може бути проти хуліганів — затримати, поки я втечу», — іронізує він.

Схожі новини