Передплата 2024 «Добрий господар»

Скульптури у вишиванках, масове виконання славня…

Як у Львові відзначатимуть свято вишиванки?

У четвер, 17 травня, Україна відзначає Всесвітній день вишиванки. З цієї нагоди у Львові у вишиті строї одягнуть скульптури Нептуна, Амфітріти, Адоніса та Діани, що на площі Ринок. Також причепурять і скульптури левів — символічних охоронців ратуші.

Так традиційно у Львові одягають скульптури на площі Ринок. Фото з архіву «ВЗ»
Так традиційно у Львові одягають скульптури на площі Ринок. Фото з архіву «ВЗ»

«На будівлі ратуші — тематичний баннер в українському стилі. Бо українська вишиванка — це істинний символ та генетичний код нашого народу, його традицій та історії, а також нескорений живий дух, сповнений культурної багатогранності», — сказала в.о. начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради Марія Пилипчук.

У Львівській ОДА також все буде у вишитому стилі. Усі чиновники прийдуть на роботу у вишиванках. Близько обіду біля «Білого дому» відбудеться спільне виконання Гімну України.

А тим часом…

Цього тижня у Тернополі встановили рекорд України — 350 депутатів усіх рівнів, серед яких і нардепи від Тернопільщини, зібралися біля пам’ятника Степанові Бандері. Такий флешмоб провели з нагоди десятого ювілейного Всеукраїнського фестивалю вишиванки.

Схожі новини