Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

П’є лише воду і працює просто неба

Міський голова Золочева Ігор Гриньків від початку тижня голодує у центрі міста на знак протесту проти незаконної забудови.

Міський голова Золочева Ігор Гриньків продовжує своє голодування, яке розпочав із понеділка, 14 травня. Крім того, він переніс свій робочий кабінет у центр міста, просто на вулицю. Нагадаємо, мер Золочева таким чином протестує проти незаконного будівництва офісного центру, яке проводить місцевий підприємець Ігор Бартків у центрі міста, неподалік пам’ятника Маркіяну Шашкевичу, а також хоче привернути увагу правоохоронних, дозвільних та контролюючих органів, які, як вважає, демонструють бездіяльність у цьому питанні. Справа зав’язла у судах, наразі слухаються дві судові справи, дві вже вирішено на користь міста.

«Почуваюся непогано, хоча п’ю лише воду, — розповів Ігор Гриньків журналісту „ВЗ“. — Досі не визначав своєї ваги, але за вашою порадою обов’язково зважуся. Приходжу на роботу о 8-й годині, йду додому приблизно о 22.00 — 23.00. Ночую вдома, бо справді, навантаження на організм дуже велике».

Міський голова Золочева розповів, що до нього постійно підходять мешканці Золочева, гості міста, журналісти, працівники міськради — підтримують, беруть участь в акції протесту, ставлять підписи під зверненням, яке вимагає припинити незаконне будівництво у центрі міста, на незаконно відчужених землях громади. Громадські активісти приносять до місця акції протесту великі кувалди та молотки, аби продемонструвати, що вони готові розвалити самобуд. Тут уже зібрали невеличку колекцію кувалд.

«Мені телефонував міський голова Львова Андрій Садовий, — веде далі Ігор Гриньків. — Висловив підтримку і повідомив, що відбулося засідання Львівського регіонального відділення Асоціації міст України, і усі мери одноголосно висловилися на підтримку моєї акції. Вони зателефонували до керівника Держархбудконтролю України. Він розібрався в ситуації, зателефонував мені і пообіцяв скасувати усі незаконні дозволи, видані цьому „забудовнику“. Підтримку мені висловили народні депутати Андрій Кіт, Ірина Подоляк (наша, золочівчанка) та інші нардепи. Нардеп Олег Березюк на засіданні сесії Верховної Ради України озвучував нашу проблему. Думаю, буде реакція і від Вищої Ради правосуддя, куди я скаржився на діяльність безчесних суддів Володимира Сивака та Ірену Гулкевич».

Своєю чергою, золочівський забудовник Ігор Бартків стверджує, що приносить користь для міста, бо будує не самобуд, а відбудовує сучасний 3D-кінотеатр, інвестувавши туди 5 млн. грн. Натомість міський голова Золочева стверджує, що під виглядом відбудови кінотеатру підприємець будує офісні приміщення і кафе.

Схожі новини