Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кремль погрожує наслідками за розслідування СБУ підривної діяльності РИА Новости-Украина

  • 16.05.2018, 16:12
  • 491

Москва пригрозила Києву заходами у відповідь за слідчі дії СБУ щодо російського пропагандистського ресурсу РИА Новости-Украина і його співробітників.

Про це сказав прес-секретар президента Р Ф Дмитро Пєсков.

«Росія ніколи не змушує себе чекати із заходами у відповідь, коли щодо її громадян здійснюються такі дії. Головне, що, безумовно — Росія категорично не сприймає подібні дії щодо громадян Росії», — цитують його РИА Новости.

Водночас речник Путіна не уточнив, про які саме заходи може йтися.

Раніше повідомлялося, що 15 травня правоохоронці провели обшуки у київському офісі російського пропагандистського ресурсу РИА Новости-Украина, а його керівнику Кирилу Вишинському оголосили про підозру у державній зраді.
За даними СБУ, свою посаду він отримав у 2014 році за вказівкою відомого російського пропагандиста, генерального директора МІА Россия сегодня Дмитра Кисельова, після чого вибудував схему, яка б приховала фінансування ресурсу з РФ.

Оперативники спецслужби також зафіксували, що навесні 2014 року Вишинський поїхав до Криму, де за завданням російського керівництва взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку окупації півострова. За це закритим указом президента Р Ф Володимира Путіна громадянин України Вишинський був нагороджений медаллю За заслуги перед Вітчизною.

Крім того, після повернення до Києва він залучив своїх підлеглих до випуску матеріалів, що пропагують терористичні організації «Л/ДНР».

Схожі новини