Передплата 2024 «Добрий господар»

Волкер прокоментував інформацію про відставку «архітектора війни на Донбасі» Суркова

  • 15.05.2018, 19:56
  • 870

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер прокоментував можливість відставки помічника президента Р Ф Владислава Суркова.

За словами Волкера, США ще не отримували офіційного повідомлення стосовно статусу Суркова в переговорах з Росією.

«У нас не було офіційного повідомлення від російської сторони. Його було офіційно призначено російською стороною в цих переговорах. Ми хочемо, щоб Росія серйозно поставилась до введення миротворчої місії., яка б створила умови для миру, і повного виконання мінських домовленостей», — цитує Волкера Голос Америки.

Спецпредставник додав, що коли Росія буде готова, США зустрінуться з Сурковим, чи з тим, кого Кремль призначить до цих переговорів.

Раніше агентство РБК з посиланням на джерела в Кремлі повідомило, що Сурков, який відповідає за формування політики щодо України і співпрацю з Абхазією і Південною Осетією може покинути свій пост. Вважається, що саме він відповідальний за формування політики Кремля щодо України та за створення на Донбасі терористичних «Л/ДНР».

Сурков протягом 12 років обіймав пост заступника, потім першого заступника глави адміністрації президента РФ. На цій посаді курирував внутрішню політику, будучи одним з найвпливовіших чиновників і політиків в країні. За можливість впливати на політичні рішення Суркова називали «сірим кардиналом Кремля».

Схожі новини