Передплата 2024 «Добрий господар»

У Верховній Раді хочуть заборонити показ ЧС-2018 в Україні

  • 14.05.2018, 20:24
  • 485

Депутати вважають, що трансляція чемпіонату українським телеканалом порушуватиме права наших громадян.

Група народних депутатів зареєструвала проект постанови про заборону трансляції в Україні чемпіонату світу-2018 з футбол, який відбудеться в Росії. Про це повідомляє Sport Arena.

Депутати від Радикальної партії Олег Ляшко, Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий, а також Олег Березюк від «Самопомочі» в своєму проекті стверджують, що показ чемпіонату світу в Росії порушуватиме законні права та інтереси громадян України в наслідок збройної агресії і тимчасової окупації РФ частини території держави.

На їхню думку, заборона на показ чемпіонату світу «посприяє реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації як країни агресора і не допустить популяризації в Україні держави-агресора через трансляції заходів ЧС-2018».

Проект постанови під номером 8343 зареєстрований 11 травня і зараз розглядається комітетом Верховної ради з питань свободи слова та інформаційної політики.

Нагадаємо, що досі жоден український телеканал не заявив про показ чемпіонату світу-2018. Голова Суспільного телебачення Зураб Аласанія заявив, що державна телекомпанія не показуватиме чемпіонат в Росії, а тому розглядає можливість продажу телевізійних прав іншому телеканалу. У придбанні прав на показ зацікавлений «Інтер», але телекомпанія досі не завершила операцію.

Схожі новини