Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Це богохульство». Католики обурені костюмами Ріанни та інших зірок

У Нью-Йоркському музеї Метрополітен відбулася грандіозна імпреза Met Gala 2018, темою на якій стали мотиви, народжені католицизмом

«Небесні тіла: мода та католицькі образи» — такою була тема цьогорічного показу мод в Музеї мистецтв Метрополітену.

Дизайнерів одягу Ріанни, зокрема, надихали шати Римських пап, а Кейт Перрі з'явилася в образі ангела з широкими крилами. Мадонна співала у францисканському вбранніі, а модель Victoria Secret Стелла Максвелл з'явилася в сукні із зображеннями Марії.

В інтернет-просторі, однак, цей показ мод спричинив хвилю обурення католиків.

«Чи тільки я бачу, що Met Gala 2018 є богохульством проти християнства?», — запитує користувач Twitter Nathalie Joy Ulep. Користувач з ніком Holy Spirit Gals писав: «Чому це правильно, що знаменитості пробують сексуляризувати католицьку церкву і не поважають її?». «Ці наряди жодним чином не прославляють віру», — додав він. Услід за цими коментаторами багато користувачів Інтернету кажуть, що показ мод «викликає огиду».

Цікаво, що кардинал Тимоті Долан, архієпископ Нью-Йорка, який також з'явився на гала-концерті, виступив на захист костюмів зірок. «У католицькому образі Істина, Доброта та Краса мають ім'я: Ісус Христос», — написав він у Twitter. І додав, що ці риси відображаються у всьому, «навіть у моді».

Схожі новини