Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

При пологах відірвалася голова дитини. Її пришили, аби мати могла попрощатися

The Independent пише про шокуючу історію, яка трапилася у шотландському Данді

Медичний трибунал почав розслідування проти доктора Вейшні Лаксман, яка випадково обезголовила дитину в утробі матері під час пологів.

Це трапилося ще у березні 2014 року. У 30-річної пацієнтки, яка чекала на дитину, за кілька тижнів до запланованого народження виникли ускладнення.

На 25-му тижні вагітності у жінки відійшли води, і дослідження показало, що дитина перебуває в тазовому положенні. Були й інші ускладення. У цьому випадку найбезпечнішим способом припинення вагітності є кесаревий розтин.

41-літня доктор Лаксман вирішила, однак, завершити пологи у природній спосіб. Вона наказала пацієнтці тужитися, а сама спробувала витягнути дитину за ніжки. Це призвело до того, що тулуб відокремився, а голівка дитини залишилася в утробі матері.

Двоє інших лікарів нарешті зробили кесаревий розтин, щоб витягнути голову дитини. Відтак її пришили до тулуба новонародженого, щоб показати матері, аби вона могла прощатися з ним.

Мати каже, що до пологів медсестра запевнила її, що через позицію плоду лікарі застосують кесарів розтин. Однак, пізніше, у пологовій залі, ніхто не хотів сказати їй, що відбувається. Вона розповіла, що відчувала сильний біль під час пологів, однак єдиним анестетиком, який їй дали, був спрей, який розпилили їй на язик.

Жінка, яка втратила свою дитину, прийшла на слухання медичного трибуналу з двома плюшевими ведмедиками. Вона заявила доктору Лаксман, що «не пробачить» її.

Справа триває. Суд має намір провести ще кілька слухань.

Схожі новини