Передплата 2024 «Добра кухня»

Гройсман заявив про погіршення якості 3G-зв'язку в Україні

  • 10.05.2018, 14:39
  • 818

Через погану якість 3G прем’єр-міністр доручив перевірити мобільних операторів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає незадовільною якість мобільного зв'язку третього покоління (3G) в Україні. У зв’язку з цим він доручив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), виконати перевірки операторів мобільного зв’язку.

«Так побігли за 4G, що 3G втратили десь по дорозі. Прошу внести до протокольного доручення уряду НКРЗІ провести заміри щодо роботи операторів… І нехай потім не ображаються. Ми говоритимемо правду», — заявив він на засіданні уряду в четвер, 10 травня, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

За словами Гройсмана, якість зв'язку в країні значно погіршилася.

«І якщо хтось говорить, що це транзитний період з 3G до 4G — гаразд, згоден. Але тоді ви можете це зробити безкоштовним. Чому ви маєте вирішувати свої технічні проблеми за рахунок споживачів?» — заявив прем'єр-міністр.

Він також повідомив, що за підсумками вивчення ситуації буде складено звіт про роботу мобільного зв'язку в країні.

Зазначимо, після запуску в деяких містах України мобільного зв’язку четвертого покоління (4G) трійка українських мобільних операторів — «lifecell», «Vodafone-Україна» та «Київстар» — підвищили тарифи для нових абонентів, а також поступово почали переводити на нові тарифні плани абонентів застарілих тарифних планів. Крім того, деякі оператори змінили також умови застарілих тарифних планів, підвищивши в них тарифи.

Схожі новини