Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шістьом львівським патрульним, підозрюваним у вбивстві, обрали запобіжний захід

  • 09.05.2018, 19:57
  • 679

Шістьом працівникам патрульної поліції, які підозрюються у вбивстві 22-річного львів’янина, обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляють у патрульній поліції Львівської області.

У поліції просять прозорого розслідування із залученням громадськості і вважають покарання надто жорстоким, адже підсудним загрожує до 10 років тюрми.

«Вчора Галицький районний суд міста Львова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від служби для шістьох працівників патрульної поліції Львівської області. Їм оголосили підозру у вбивстві з необережності та перевищенні службових повноважень. Патрульним загрожує до 10 років ув’язнення. Патрульні поліцейські закликають до прозорого розгляду справи із залученням громадськості. Зі свого боку патрульна поліція всіляко сприяє слідству», — пишуть у прес-службі поліції.

«Ми прозорі і відкриті. Нам нічого приховувати. Хлопці, які є підозрюваними, неодноразово відзначалися за сумлінну службу. Затримували озброєних злочинців, визволяли заручників. У них відмінна характеристика. Ми вважаємо зажорстким запобіжний захід, адже три місяці слідства довели нашу відкритість та співпрацю щодо всебічного об’єктивного розслідування. Закликаємо всіх небайдужих взяти на громадський контроль цю справу» — наголосив начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко.

Нагадаємо, 9 лютого патрульні під час відпрацювання лотерейних закладів, в одному з них виявили у хлопця пакет з невідомою речовиною. 22-річний львів’янин швидко поклав його до рота і спробував піти. Патрульні затримали його і вмовляли виплюнути пакет, однак хлопець ковтнув його. Усі спроби дістати сторонній предмет виявилися невдалими. Хлопець знепритомнів. Інспектори викликали швидку і почали надавати домедичну допомогу.

Схожі новини