Передплата 2024 ВЗ

24 премії — дружині, 10 — собі…

У такий спосіб чиновник вирішив поліпшити матеріальне становище своєї сім’ї

Торік керівник комунального підприємства Львівської облради «Нерухомість та майно» Роман Люлюк виписав своїй дружині, яка працює на тому ж підприємстві, 24 премії! Себе трохи «обділив» — виписав лише 10 премій! Про це повідомляє антикорупційне видання «Наші гроші».

За інформацією журналістів, свою дружину Олену Люлюк керівник комунального підприємства «Нерухомість та майно» прийняв на роботу у 2011 році. Вона — головний економіст з договірних та претензійних робіт цього підприємства. Сама сума премій невідома, однак за 2017 рік Роман Люлюк задекларував 304 тис. грн. заробітної плати, а його дружина — ще 146,7 тис. грн. Тобто виходить, що керівник КП в середньому щомісяця отримував по 25,3 тис. грн. (зарплата + премії), а його дружина — 12,2 тис. грн.

За даними «Наших грошей. Львів», «Нерухомість та майно» є єдиним комунальним підприємством Львівської області, у якому так часто преміюють працівників. У штаті підприємства лише десять осіб. Це одне з прибуткових комунальних підприємств Львівської області (за підсумками 2016 року КП «Нерухомість та майно» отримало 576,8 тис. грн. чистого прибутку).

Премії працівники «Нерухомості та майна» отримують не лише за результатами своєї роботи за попередній місяць чи рік, а й до державних, релігійних та професійних свят. Наприклад, у грудні 2017 року всі працівники підприємства отримали премію у розмірі двох посадових окладів з нагоди свята Св. Миколая та Нового року. А 16 березня працівникам виділили премію у розмірі одного посадового окладу до Дня працівника житлового господарства. Додаткову зарплату працівникам «Нерухомості та майна» виплачували і на свято Святої Трійці, і з нагоди річниці прийняття Конституції України, і на честь Дня незалежності, і з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Окрім цього, у листопаді 2017 року всі працівники підприємства отримали «матеріальну допомогу для закупівлі сільськогосподарської продукції на зимовий період». Допомога — два посадові оклади.

Заступник начальника управління майном спільної власності Львівської облради Віктор Кусий у коментарі «ВЗ» пояснив (працює на цій посаді лише місяць, до того працював у Львівській облдержадміністрації): «Ми почали вивчати це питання, зібрано перелік всіх документів. Висновків щодо преміювання самого директора передчасно робити не будемо. Але ця 100% премія у нього передбачена контрактом. Це 100% посадового окладу (яким є посадовий оклад, чиновник не знає. — Авт.). Щодо підпорядкованості дружини чоловікові… Відсутня пряма підпорядкованість. Вона підпорядковується головному бухгалтеру, бо є працівником бухгалтерії. З приводу премій, це питання будемо вивчати. Візьмемо пояснення і у директора. Через декілька днів дамо вичерпну інформацію».

«Чи усі працівники мають контракти, у яких передбачені премії?» — питаю. «Такі контракти мають керівники комунальних підприємств, — каже пан Кусий. — У них окремим розділом передбачена оплата праці. Зокрема і заохочувальні виплати». «А у вас є такий контракт?» — цікавлюся у чиновника. «У мене такого контракту немає. Премія передбачена, але її розмір щомісяця не однаковий. Оскільки працюю на цій посаді місяць часу, про преміювання говорити рано».

Схожі новини