Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд взяв під варту підозрювану в нападі на «кіборга» АТОвця Вербича

  • 08.05.2018, 18:49
  • 551

Підозрювану у нападі на Дмитра Іващенка (Вербича) Катерину Лапінську взяли під варту до 5 червня.

Рішення ухвалив 8 травня Подільський районний суд Києва, повідомляє Громадське радіо.

Під час засідання прокурор Владислав Петренко зазначив, що домашній арешт не може гарантувати, що підозрювана не буде переховуватися, не знищить речові докази і не спілкуватиметься зі співучасниками нападу.

У свою чергу адвокат Лапінської Володимир Пучков заявив, що підозрювана співпрацює зі слідством, і завдяки цьому встановлено особу одного з нападників — Лукічова В. С. Захисник додав, що Лапінська є інвалідом першої групи, мусить щодня здавати аналізи, тому перебувати в СІЗО вона не може за станом здоров’я.

Адвокатка потерпілого Наталія Фещик вважає, що домашній арешт не завадить Лапінській виїхати з країни, оскільки вона заміжня за громадянином Росії. За словами Фещик, вже наступного дня після нападу на Іващенка (Вербича) Лапінська змінила колір волосся, видалила записи на сторінках в соцмережах і виїхала до Харкова.

Увечері 2 травня в Києві група невідомих скоїла напад на ветерана АТО, захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича. Він проходив по вулиці і відчув удар в спину. Обернувшись, він побачив трьох хлопців і двох дівчат у масках. Зловмисники накинулися на нього, в результаті чого він отримав колото-різане поранення в спину.

Як писав ВЗ Катерина Лапінська у суді розкаялася.

Схожі новини