Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підозрювана у нападі на «кіборга» АТОвця у суді розкаялася та заявила про свою інвалідність

  • 08.05.2018, 17:25
  • 845

Подільський райсуд Києва обирає запобіжний захід Катерині Лапінській, яку затримали за підозрою у нападі на учасника АТО Дмитра Вербича.

Про це повідомляє ТСН. За твердженням прокурорів, Лапінська з групою осіб вчинила тяжкий злочин. Слідство встановило, що молодь йшла, побачила перехожого у футболці з національною символікою, і напала з молотком і ножем. Щодо самої затриманої стверджують, що Катерина була вдягнена у балаклаву та знімала напад на камеру. Також згідно з даними слідства, 3 травня Лапінська покинула Київ, знищила одяг та sim-картку телефона і змінила колір волосся.

«Мотивом нападу на перехожого, за свідченнями затриманої, стала саме футболка з національною символікою», — повідомив прокурор Станіслав Петренко.

Обвинувачення вимагає запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внести заставу. Прокуратура наголошує, що вчинений злочин є тяжким, передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі. Крім того зазначають, що дівчина заміжня за іноземцем — громадянином Росії — що збільшує ризик того, що вона може переховуватись від слідства.

Своєю чергою захист Лапінської просить застосувати до неї запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки дівчина розкаялася, а крім того має інвалідність першої групи — в неї трансплантована нирка. Дівчина запевняє, що не буде переховуватись, а з чоловіком збирається розлучатись.

«Я надала слідству всю інформацію, що маю і, щиро розкаююся у злочині. Хочу як можу відшкодувати свою провину», — сказала Лапінська у суді.

Батьки підозрюваної Сергій та Валентина Лапінські, які працюють у Міноборони справу не коментують. Проте матір Катерини розповіла ТСН, що після затримання бачила доньку лише здалеку. У її провину не вірить."Я думаю, що дитина просто опинилася не в тому місці не в той час. Бо вона дуже добре ставиться до учасників АТО. Так не могло бути", — впевнена Валентина Лапінська.

Схожі новини