Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко розповів про любов до грошей та за що готовий віддати своє життя

  • 06.05.2018, 10:31
  • 753

Президент Петро Порошенко заявив, що не має пристрасті до грошей, не дає спуску олігархам та вважає себе президентом миру, а не війни.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому виданню Focus, переклад якого опублікував «Укрінформ».

«Я — президент миру. Я мрію про мир. Ми чудово можемо розвивати свою країну, якби не війна. Ми втратили 25% власного промислового потенціалу на Донбасі. 6% нашого ВВП витрачаємо на військово-оборонну сферу. З боку Росії на нас поширено повне ембарго. Частка Р Ф в українському експорті скоротилась із 33% до 9%, тепер вона складається лише з транзиту газу і продукції енергетичного комплексу», — сказав Порошенко.

На питання, наскільки важко руйнувати потужні олігархічні кола в Україні, будучи самому олігархом, Порошенко зазначив: «Тут у мене немає ніяких стримувань».

«За 4 роки, що минули, я показав, що жоден олігарх не може розраховувати на привілеї. Навпаки. Мене атакують деякі олігархи, які розповсюджують про мене фейкові новини через ЗМІ», — заявив він

В той же час, коли йому запропонували закінчити фразу «Я люблю гроші, тому що…» Президент зазначив: «Я не люблю гроші».

А пропозицію «Якщо порівнювати мою підприємницьку і політичну кар'єру, то…» він завершив так: «Я б сказав, я роблю, що можу, у бізнесі, і все можливе — як політик, адже від цього залежить майбутнє моєї великої нації. Якщо знадобиться, я готовий віддати за це своє життя».

Схожі новини