Передплата 2024 «Добрий господар»

В окупованому Криму політв’язня Абдуллаєва вивезли із СІЗО у критичному стані

  • 04.05.2018, 17:25
  • 413

Одного з фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» Узеїра Абдуллаєва вивезли з СІЗО у критичному стані — нібито до лікарні. Проте в двох лікарнях Сімферополя його поки що не знайшли.

Про це повідомляє в Facebook «Кримська солідарність».

«Мама політв'язня Узеїра Абдуллаєва щойно вийшла з СІЗО. Його відвезли до лікарні ім. Семашка (Сімферополь) у критичному стані. Ігноруючи листи адвокатів, родичів, громадськість, адміністрація СІЗО продовжувала до сьогодні тримати Узеїра Абдуллаєва на території СІЗО, незважаючи на всі медичні показання до термінової госпіталізації», — йдеться у повідомленні.

Пізніше в «Кримській солідарності» зазначили, що до лікарні імені Семашка Абдуллаєв не поступав. Немає його, за словами матері, і в 6-ї міської лікарні.

2 травня дружина Абдуллаєва повідомила, що він потребує термінової госпіталізації, щоб йому поставили правильний діагноз.

Раніше мати Абдуллаєва повідомила, що в її сина, який знаходиться в СІЗО Сімферополя, декілька днів тримається висока температура, опухла й набрякла нога, він відчуває сильні болі.

Російський адвокат Микола Полозов просив кримських громадських діячів, СПЛ при президентові Росії і російського омбудсмена Тетяну Москалькову відреагувати на ситуацію з Абдуллаєвим.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляції захисту фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Теймура Абдуллаєва, Узеїра Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова, Еміля Джемаденова на продовження запобіжного заходу.

12 жовтня 2016 року в Криму було проведено обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків затримали п'ятьх кримських татар, яких звинувачують в участі забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір»: Рустем Ісмаїлов, Узеїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього й говорять, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії і в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» 2003 року, включивши до списку об'єднань, названих «терористичними».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень