Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Націоналісти схопили бойовика Лусваргі, який воював на Донбасі проти української армії

  • 04.05.2018, 17:10
  • 1 712

Представники націоналістичної організації С-14 затримали Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі проти української армії

Відповідне відео з’явилось на сторінці Facebook С-14, повідомляє Еспресо.

За словами представника Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ МП, Лусваргі приїхав до них сам і проживав там приблизно півтора місяці.

«Я не знав, що він бойовик. Дізнався про це у неділю», — пояснив він.

На момент приходу в монастир активістів терориста там вже не було. Зазначається, що приблизно о 14−15 годині дня він відправився до посольства Бразилії в Україні.

Активісти також оглянули кімнату, де проживав Лусваргі. За довідками медичної книжки стало зрозуміло, що бразилець з лютого перебував на лікуванні у столичній поліклініці.

Згодом стало відомо, що представники С-14 схопили Лусваргі на території бразильського посольства. За словами представника організації С-14 Євгена Карася, бразилець вибачився перед українським народом на колінах та просить повернути його до СІЗО.

Наразі його повели до будівлі СБУ за адресою Володимирська 33.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що громадянин Бразилії Рафаель Лусваргі, який воював на Донбасі проти української армії, живе в Києві у Свято-Покровському Голосіївському монастирі Української православної церкви Московського патріархату і вільно пересувається містом.

У січні 2017 року Печерський райсуд Києва засуди його до 13 років ув’язнення, проте вирок було скасовано через низку процедурних порушень, зокрема, порушення правил підсудності: розглядати справу Лусваргі мав не Печерський суд Києва, а Павлоградський міськрайсуд Дніпропетровщини. Проте після скасування вироку бразильцю продовжили запобіжний захід у вигляді арешту, а в його справі призначили новий розгляд.

Під час суду Лусварді зізнався, що на стороні російсько-окупаційних бойовиків він відпрацьовував блокпост ЗСУ під Вергулівкою, командував реактивною системою «Град», штурмував Дебальцеве та Донецький аеропорт.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень