Передплата 2024 ВЗ

Арт+дизайн=креативні речі інтер’єру

Студенти лісотехнічного університету експонують у Палаці мистецтв свої роботи, які перевернуть уяву про звичні речі інтер’єру і не тільки

У Львівському палаці мистецтв — виставка «Арт+дизайн» (в рамках святкування 145-річчя Національного лісотехнічного університету України та 25-річчя заснування кафедри дизайну).

Свої роботи виставили на показ студенти цього навчального закладу. Це макети і дизайни різних речей: від крісел та журнальних столиків до пляжних лежаків із… білих троянд. Є ще цікаве крісло для нареченої, встелене трояндами.

Як розповів «ВЗ» організатор виставки, керівник студентських робіт, доцент кафедри дизайну Зіновій Макар, мета виставки — аби екзаменаційні роботи студентів лісотехнічного університету не зберігалися у підвалах закладу і припадали там пилом, а були виставлені на показ львівській громаді.

Каже, дизайнерським креативом їхніх випускників цікавляться чимало установ сусідньої Польщі, тож ця виставка має засвідчити, що їхній талант неабияк шанують і на рідній Батьківщині. «Хочу показати, що у Львові — професійні викладачі дизайну, хороша школа мистецтва. Не треба шукати щось далеко, Україну треба тут будувати! — наголошує Зіновій Макар. — Вклад викладача — знайти в кожному студенту зернятко і посадити його для зростання у правильний грунт».

Чимало робіт гармонійно поєднують в собі різні стилі — класику (елементи дерева та скла) і сучасні мистецькі напрямки. Звертаю увагу на оригінальні крісла. Одне з них має «жіночі ноги», одягнені у колготи, зверху — подушка. Неабияк потішив журнальний столик у формі метелика, який ось-ось полетить залами палацу. А ще є крісло-сюрприз. В ньому вмонтовані різнокольорові кульки. Пан Зіновій каже, за допомогою цих кульок колір крісла можна обирати відповідно до інтер’єру вашої кімнати. Можна міксувати кольори сидіння крісла і створити ефект веселки, чи пізнього жовтня.

Схожі новини