Передплата 2024 «Добра кухня»

Радикально зміцнити ЗСУ зможуть лише реформи, а не Javelin — експерт

  • 01.05.2018, 09:36
  • 608

Можливості української армії радикально зможуть змінити не Javelin, а реформи структури командування.

Про це заявив екс-посадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер, передає Голос Америки.

«Нарешті Україна отримала Javelin. На моральному, політичному, тактичному та стратегічному рівні це правильне рішення, яке допоможе Україні захиститись від безупинної агресії Росії, яка вже забрала понад 10 000 життів», — сказав експерт.

Він додав, що Javelin є корисним видом озброєння, яке матиме обмежений стримуючий ефект, але не змінить фундаментально можливості української армії.

«Значно важливішою є структура командування збройних сил, яка відчайдушно потребує реформування у відповідності до стандартів НАТО, а також рівень підготовки та боєготовності українських військ — обидві ці складові також потребують негайної уваги», — пояснив експерт.

Окрім цього, за словами Карпентера, у довготерміновій перспективі буде значно краще, якщо Україна реформує свою оборонну промисловість (тобто зробить її більш прозорою та менш вразливою до корупції), щоб бути здатною самостійно виробляти протитанкову зброю.

Раніше президент України Петро Порошенко підтвердив, що США доставили в Україну протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Схожі новини