Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нетаньяху оприлюднив докази того, що Іран таємно розробляє атомну зброю

  • 01.05.2018, 08:53
  • 780

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оприлюднив документи, які підтверджують, що Іран таємно продовжує ядерну програму.

Про це повідомляє ВВС.

Нетаньяху називає «брехнею» колишні твердження Тегерана, що іранські вчені не займаються розробкою ядерної зброї.

На прес-конференції у Тель-Авіві він показав карти, ілюстрації та анімації, які, за його словами, є доказом програми ядерної зброї. Також Нетаньяху продемонстрував слайди з відповідними документами.

Нетаньяху додав, що Іран продовжує розширювати свою програму. І в Ізраїля «є 100 тис. секретних файлів, які доводять, що Іран брехав».

«Влада країни знову збрехала в 2015 році, коли Іран не став „чистим“ для Міжнародного агентства з атомної енергії, як того вимагає угода», — сказав Нетаньяху.

За словами Нетаньяху, Ізраїль поділився інформацією з США.

Як відомо, ядерна угода з Іраном була підписана у 2015 році тодішнім американським президентом Бараком Обамою спільно з «шісткою» переговорників — представниками держав постійних членів Ради безпеки ООН і Німеччини. Згідно з угодою, Іран зобов’язався допустити інспекторів МАГАТЕ на свої ядерні об’єкти в обмін на поетапне скасування санкцій Заходу.

Під час виборчої кампанії Дональд Трамп назвав цю угоду помилковою і «найгіршою» в історії США. Він обіцяв вийти з договору після обрання його президентом.

Схожі новини