Передплата 2024 «Добра кухня»

У ЄС готові підтримати нові інфраструктурні рішення в Україні

  • 28.04.2018, 13:16
  • 548

У Європейському Союзі готові підтримати розробку і тестування нових інфраструктурних рішень в Україні. Про це заявив у Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян за підсумками Днів Транс’європейської транспортної мережі 2018.

Про це передає УНН.

З його слів, було проведено результативні переговори з єврокомісарами Гюнтером Отінгером і Віолеттою Бульц.

«Персональне звернення до нас від єврокомісара транспорту пані Бульц: «У Вас немає часу на старі технології, не купуйтеся на дешеві пропозиції, створюйте разом із нами і беріть тільки найсучасніше», — повідомив Омелян.

«Приємна новина від наших європейських друзів: вони готові підтримати розробку і тестування нових інфраструктурних рішень в Україні. Hyperloopаємо сю скалу!» — додав він.

Також міністр повідомив, що відбулося спільне засідання міністрів транспорту країн-членів Східного партнерства, під час якого схвалено декларацію щодо дорожньої безпеки.

Крім того, з його слів, вперше проведено українсько-румунські консультації за участю представників Єврокомісії, де обговорено включення українських водних шляхів до TEN-T та переведено у тристоронній Київ-Брюссель-Бухарест формат розгляд проблематики дунайських каналів.

«Спільно з міжнародними фінансовими інституціями та Єврокомісією обговорили підготовку Інвестиційного плану дій для України», — зазначив Омелян.

Схожі новини