Передплата 2024 ВЗ

До лікаря — як до перукаря: на конкретну годину

Черги під кабінетами відходять у минуле.

У Новояворівську на Львівщині у районній лікарні № 1 запрацював сервіс «Поліклініка без черг», який дозволяє записатися до лікаря через інтернет, прийти у зручний час і отримати консультацію. Ініціаторами виступили молоді батьки, які у повсякденному житті звикли користуватися інтернет-послугами.

Після реєстрації у системі (в анкеті необхідно вказати свої персональні дані) пацієнт може записатися на прийом до свого лікаря, з яким підписав договір, а якщо ще не підписав — з тим, який приймає у медичному закладі за розкладом. Також є можливість записатися на огляд і консультацію до вузького спеціаліста. Після успішно виконаних кроків система генерує талон з номером, який пацієнт може роздрукувати і який також дублюється SMS-повідомленням.

На сьогодні система працює в 11 областях України. Послугами електронного сервісу «Поліклініки без черг» щомісяця користується понад 80 тисяч пацієнтів. Експерти підрахували: через те, що ці люди не висиджують у чергах під кабінетами лікарів годинами, у загальному підсумку їм вдається заощадити… близько 20 років життя!

Сервіс онлайн-запису до лікарів продовжують впроваджувати у різних містах України. Цим займаються також інші медичні системи, які також співпрацюють з eHealth. Повний перелік медичних інформаційних систем можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров'я. «Повноцінно eHealth запрацює, коли всі акти надання медичних послуг у всіх медичних закладах будуть зафіксовані в електронному вигляді», — пояснюють в «Асоціації eHealth в Україні».