Передплата 2024 «Добра кухня»

Супрун розповіла, як правильно чистити зуби, щоб вберегти гарну посмішку

  • 25.04.2018, 10:10
  • 1 018

Очільниця міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, як зберегти здоров’я зубів та гарну посмішку

Про це Супрун розповіла на сторінці у Facebook.

Дослідження вказують, що тривалість чищення зубів має складати не менше 2 хвилин. Від тривалості залежить ефективність очищення ротової порожнини, що зменшує ризик виникнення карієсу та пародонтозу

Найбільш ефективним методом чищення зубів визнано техніку Басса: розміщуйте щітку під кутом 45 градусів стосовно поверхні зубів. Робіть плавні «вимітаючі» рухи від передніх до задніх зубів. Жувальну поверхню зубів необхідно чистити круговими рухами. Не забувайте очищувати язик.

Вміст фтору завжди має бути вказано на упаковці. Дорослим рекомендовано використовувати зубну пасту, що містить щонайменше 1350 ppm фториду. Якщо ви маєте підвищину чутливість зубів, не рекомендується використовувати зубні пасти, що містять фтор.

Для дітей є спеціальні дитячі пасти, проте не завжди необхідно використовувати саме їх. Діти будь-якого віку можуть користуватись сімейною пастою, якщо вона містить 1350−1500 ppm фториду. Кількість зубної пасти на щітці для дітей має бути розміром з горошинку.

Зубна нитка потрібна не лише для того, щоб видаляти рештки їжі. Регулярне використання нитки зменшує ризик виникнення захворювань ясен, карієсу та пародонтозу.

За цей час щітка зношується, втрачається пружність щетинок, тому зменшується ефективність очищення. Крім того, з часом на щітці накопичуються бактерії, що надалі можуть спричинити запалення ротової порожнини.