Передплата 2024 «Добра кухня»

Окупанти Криму заявили про «суїциди» ув’язнених, серед них і кримських татар в СІЗО Сімферополя

  • 21.04.2018, 14:28
  • 495

Федеральна служба виконання покарань РФ заявляє, що в СІЗО-1 в окупованому Сімферополі в березні-квітні було скоєно три акти суїциду, ще одного засудженого, який порізав собі шию, вдалося врятувати.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби так званого «УФСВП Росії по Республіці Крим і м. Севастополю» у відповідь на інформацію ЗМІ про те, що в квітні 2018 року в СІЗО-1 неприродною смертю померли 4 людей, передає Українська правда.

Згідно з повідомленням, у березні 2018 року в слідчому ізоляторі № 1 Сімферополя обвинуваченими К. і Н. був здійснений акт суїциду, негайно були проведені реанімаційні заходи, викликана бригада швидкої допомоги, лікарями якої була зафіксована смерть від механічної асфіксії.

У квітні 2018 року в установі зафіксовано суїцид обвинуваченого Л. Медичним працівником установи були проведені реанімаційні заходи і викликана бригада швидкої допомоги. Лікарями зафіксована смерть від механічної асфіксії.

Також у поточному місяці засуджений П. завдав собі тілесне ушкодження у вигляді різаної рани шиї, заявляють в УФСВП.

«Співробітниками СІЗО-1 негайно була викликана бригада швидкої медичної допомоги, яка госпіталізувала потерпілого до міської лікарні для надання кваліфікованої допомоги. В даний час засуджений П. перебуває в медичній установі, його стан задовільний», — йдеться в повідомленні.

В «УФСВП по Криму» також стверджують, що з метою з'ясування обставин вчинення фактів суїциду і членоушкодження проведені перевірки. Документи передані до «слідчого відділу по Залізничному району міста Сімферополя».

19 квітня «Кримська правозахисна група» повідомила, що у СІЗО-1 Сімферополя, підконтрольному окупаційній владі РФ, щонайменше четверо людей померли неприродною смертю, двоє з них — кримські татари.

20 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням перевірити інформацію про смерть у квітні 2018 року чотирьох людей у СІЗО Сімферополя.

Як писав ВЗ, Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Рефат Чубаров просить про допомогу через смерть в окупованому Криму чотирьох людей, серед яких двоє кримських татар.

Схожі новини