Передплата 2024 ВЗ

Смерть від ліків: на Львівщині дворічний хлопчик наковтався дідових пігулок і помер

  • 19.04.2018, 08:55
  • 1 184

Малюк на Львівщині знайшов у машині протисерцеві пігулки діда і ковтнув їх. Рідні негайно повезли дитину в місцеву лікарню.

Але по дорозі в хлопчика настала клінічна смерть. Реанімувати дворічного малюка медики не змогли, повідомляє ТСН.

У той день за хлопчиком наглядали дід із бабою. Вони садили картоплю на полі. Дитина гралася в автомобілі, де лежали таблетки діда від серця. Найпевніше за все хлопчик наковтався цих пігулок.

«Побачили обгортку від таблеток, яка була пошкоджена, верхня плівка, яка закривала їх, зрозуміли,

Дід негайно повіз онука до лікарні. Хлопчик у той час уже був непритомний. Сорок хвилин медики боролися за життя дитини, та марно.

Скільки таблеток проковтнув хлопчик лікарі не знають. Припускають, щонайменше дві. Цього було достатньо, щоб зупинити серце малюка.

«Швидкість всмоктування цих таблеток до півгодини. Дія дуже швидко розвивається. Антиаритмічний препарат, який заблокував серце», — каже завідувач педіатричного відділення Самбірської центральної лікарні Мирослав Ніженецький.

Смерть Маркіяна приголомшила все село. Люди кажуть, сім’я була дуже хороша — приклад для інших. Це підтверджують і соціальні працівники. Та у поліції відкрили кримінальне провадження. Розслідують справу як нещасний випадок.

Маркіяна поховали на місцевому кладовищі. Дід хлопчика, який наглядав у той день за онуком, у реанімації із серцевим нападом.

Схожі новини